5 lucruri pe care ar trebui să le știi atunci când îți alegi o facultate

5 lucruri pe care ar trebui să le știi atunci când îți alegi o facultate

A început sesiunea de admitere de toamnă la facultate, dar cum știi cu adevărat ce ți se potrivește?

Alegerea facultății și implicit a specializării potrivite este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să o ia un absolvent de liceu.

Ce ar trebui să știi înainte de a-ți depune dosarul la o facultate sau la alta?

1. În primul rând, întreabă-te: Ce anume îmi place sa fac? Dacă totul merge bine, cariera pe care ți-o alegi în momentul în care mergi la facultate este ceea ce vei face în următorii 20-30-40 de ani. Dacă te orientezi numai după aspectele financiare, eșecul este garantat. Pentru că, indiferent ce venituri ai obține, dacă nu îți place ceea ce faci, mai devreme sau mai târziu vei renunța.

2. În al doilea rând, întrebă-te: Ce știu să fac? Este foarte important sa cunoști puțin domeniul în care vrei să studiezi, pentru a vedea dacă ți se potrivește și dacă vei putea face față cerințelor. Nu te îngrijora dacă ți se pare că nu știi ce știi, facultatea te va ajuta să descoperi și să înveți multe despre tine!

3. În al treilea rând, Documentează-te! Ia legătura și vorbește cu oameni care au urmat facultatea respectivă sau cu actuali studenți, vizitează site-ul facultății, citește planurile de învățământ ca să vezi ce discipline vei face, verifică care e procedura de admitere etc.

4. În al patrulea rând, întrebă-te: Ce oportunități am? Verifică în ce măsură piața muncii are nevoie de absolvenții facultății pe care vrei să o urmezi sau dacă pe parcursul studiilor ai acces la practică, internshipuri, burse de studiu etc. Realitățile ultimilor ani demonstrează că facultățile tehnice asigură o angajare rapidă, pentru că este mereu nevoie de ingineri bine pregătiți Alege-ți facultatea care iți asigura un viitor frumos!

5. În al cincilea rând, întreabă-te: Unde vreau sa merg? Orașul în care vei studia este extrem de important pentru că vei petrece următorii 3-5 ani acolo. De ce să vii să studiezi în Iași? Pentru că Iașul este un centru universitar viu, în care ai în fiecare săptămână parte de concerte, piese de teatru, evenimente sportive și unde poți găsi cazare accesibilă.

Dacă îți place domeniul antreprenoriatului și managementului, dar ai vrea în același timp o carieră în inginerie, programele de licență oferite de Departamentul Inginerie și Management din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași sunt exact ce ai nevoie!

În perioada 11-15 septembrie 2017 ești așteptat să te înscrii  la unul dintre programele de licență: Ingineria și Managementul Afacerilor și Inginerie Economică Industrială.

Pentru mai multe detalii despre admitere, accesează: www.misp.tuiasi.ro/admitere-licenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *